Verslag seizoenopening 2016

Door Marja en Elbert Tulp.


Zondag 17 april was het dan eindelijk zover. Na die lange winter mocht het dak er weer af en werd de eerste seizoensopener van de MX-5 Vrienden Club gereden en vooral gevierd. En wel op Koninklijke wijze. 

 

Bij de Koningshoeve in Klaaswaal stond de koffie en een royaal stuk appeltaart op ons te wachten. 'S jonge, jonge, wat was dat een leuk weerzien met vrienden en vriendinnen en wat was er weer veel te bepraten. We waren met 16 leden + 4 gastrijders uit Limburg en Brabant en Jan en Nel uit Rotterdam.

Gelukkig voor ons ook met een 'vreemd' merk. Al waren Jan en Nel daar niet zo blij mee, want op 500 meter voor de finish hield de BMW er definitief mee op en moest de Wegenwacht er aan te pas komen.

 

Maar om bij het begin te beginnen. Eerst werd de nieuwe clubvlag onthuld en opgehangen. En we moeten zeggen. Ziet er geweldig uit.

 

Een mooi ontwerp van Fred en door Chris via sponsoring door de Cabriohoeve mooi 'geregeld 

 

Onze clubvlag
Onze clubvlag

 

 

 

 

 

 

 

 

'.

 

 De lunch werd gebruikt in het Schippershuis in Numansdorp
De lunch werd gebruikt in het Schippershuis in Numansdorp

Uiteindelijk zijn we toch gaan rijden. Helaas spetterde het nog een beetje, dus kapjes nog dicht.

Een kilometer of drie verder wisten de Heemstedelingen het verschil niet meer tussen links en rechts, maar het is toch weer goed gekomen.

 

Ondertussen hadden we de kap geopend. Het zonnetje op onze bolletjes en rijden over polderweggetjes en smalle dijkjes waar de zondagsrust nog heerst.

 

Gewoon weer een feestje! Zo ongeveer halverwege de rit kwamen we bij de pont naar het eiland Tiengemeten. Dit eiland is onder de hoede van Natuurmonumenten overgedragen aan de natuur.

 

Natuurlijk moesten we dit bezoeken, er was tijd genoeg voor en zo vaak komen we ook niet in de buurt. En het is de moeite waard. Een uurtje rondgelopen.

 

En rondgekeken voor degenen die hun wandelschoenen niet bij zich hadden. De boot ging een uurtje later weer naar de overkant en ondertussen werd het tijd om aan de inwendige mens te gaan denken.Een tiental kilometers verder kwamen we bij het 'Schippershuis' aan de pittoreske haven van Numansdorp. Gezellig met zijn allen geluncht.

 

Langs polderwegen en dijkjes met prachtig bloeiende vruchtbomen reden we terug naar de Koningshoeve. Het was nog heerlijk weer dus met zijn allen op het terras en daar nog wat gedronken en genoten van het bittergarnituur.

 

 

Toen het toch te fris werd stond ondertussen de tafel voor ons binnen gedekt. Alle equipes hebben genoten van een heerlijk diner, ook de bediening was top en erg attent. Het was al voorbij half tien voordat de laatste deelnemer het parkeerterrein afreed.

 

Dus of het gezellig was? Dacht het wel!

 


 

 

 

De vrienden van de MX-5 vermaken zich op het terras
De vrienden van de MX-5 vermaken zich op het terras

Onze dank gaat uit naar Chris en Ria voor de prima organisatie en de attenties -beschikbaar gesteld door Van Steensel Verzekeringen uit Rotterdam - die elke equipe kreeg uitgereikt.

 

Dus wat ons betreft is het seizoen op prima wijze geopend.

Kom maar op met het Hemelvaart weekend!

 

 
Filmpje