Verslag Noord Veluwe rit


5 augustus 2017

Start: Molen de Vlijt - Vrieze's Erfgoed

 

Tekst: Jan Klopper

Foto's: Jan Larsen


Rijden door een prachtig landschap
Rijden door een prachtig landschap

 

 

 

 

 

Frans en Petra hebben een prachtige tocht in elkaar gezet met wat verrassingen. 

We zijn begonnen in Wapenveld (betekent veld waar lang water op staat, wapen is water, (waarschijnlijk hadden ze vroeger een “splaakgeblek”). Hier start de cittaslow gebeurtenis, dwz doe het effe rustig aan. Petra gaf een erg leuke info over dit deel van de IJssellanden, met een rondleiding ter plekke en informatie over Vriezes Erfgoed.

Vervolgens gingen we rijden: een aantal MX5’jes, een Volvo C70 cabrio en een BMW Z4.

We waren elkaar al heel gauw kwijt, tgv. miscommunicatie van de verschillende Garmins. Maar wát een mooi gebied.

 

 

 

 

 

Na een klein uur kwamen we aan het Gemaal Veluwe, dat ervoor zorgt dat diverse landerijen niet verzuipen. Vinden we daar de man die 45 jaar de boss was van dit gemaal. Hij vond het leuk om ons te vertellen over heden maar vooral verleden, over hoe hij zijn baan kreeg en nu nog steeds terplekke woont. Een prachtig verhaal zoals je het alleen maar uit de mond van een zeer oudgediende te horen krijgt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ging even regenen en daarna even écht regenen, maar na een uurtje werd het droog en door het mirakel van de moderne telefonie vonden we elkaar weer, beginnend bij een eetding “Gewoon Gastvrij”. Daar namen Ed en zijn zoon afscheid, maar dat Ed erbij was is een speciale toevoeging van deze rit. Ed ga zo door. 

Regelmatig voerden we (meerdere teams) overleg en kwamen we er meestal wel uit. Uiteindelijk werd soms een gezamenlijk plan gevonden.

Daarna vonden we ineens nog een verloren team (Gerda en Hero). Gezamenlijk hebben we langs prachtig bloeiende heidevelden (paars en erg paars)  gereden , twee keer door Vierhouten, waar een echte braderie werd voorbereid (mag dat wel van de Here?), en verder allemaal prachtige dorpjes die daar gewoon liggen te slapen.

 

Een prachtige tocht die eindigde bij hotel De Witte Berken.

Een erg gezellige borrel met heerlijke hapjes, een prima diner à la carte, maar vooral een heel prettig gezelschap. 

 

Petra en Frans: jullie mogen het best nog eens doen, dank jullie wel.

 

Jan Klopper, namens de deelnemende equipes.