Kersenrit 2016

 

Kersenrit 26 juni 2016.

Door Ria Govers-Fontaine.


Kersen eten met oldtimers van de T.A.C en MX-5jes van de vrienden
Kersen eten met oldtimers van de T.A.C en MX-5jes van de vrienden

De uitnodiging om deel te nemen aan de kersenrit in de Betuwe ontvingen wij van de T.A.C., Tielse Automobiel Club, een club van oldtimers.  De kersenrit vonden Chris en ik een goede gelegenheid om hier naar toe te gaan. Jullie mogen best weten dat wij samen graag een wedstrijdje kersenpitten spuwen doen. Dus deze gelegenheid pakten wij aan en de uitnodiging werd tevens op de site gezet. Petra en Ronald kwamen met hun Volvo Amazone uit 1969 en de overige leden kwamen met de Mazda MX-5. Het startpunt was bij Vocor Tools B.V. een gespecialiseerd bedrijf in het leveren van moderne machines en gereedschappen voor onderhoud en restauratie van auto's  en motorfietsen. Dus genoeg te bekijken. Ondanks de mindere weervoorspellingen konden wij wel dakloos naar Vocor in Geldermalsen rijden waar wij op tijd kwamen om het lunchpakket, het ralleybord en de muntjes voor de kersen in ontvangst te nemen. Op naar de koffie, waarbij wij rond konden kijken in de showroom, het magazijn en de de oldtimers waaraan gewerkt werd. Daarnaast natuurlijk ook alle oldtimers van de deelnemers aan de kersenrit. Totaal zo'n 70 auto's van Rolls Royce tot de kleinste rugzak Fiat 500 met de sterallures van een Ferrari, aan toe. Maar natuurlijk ook antieke exemplaren, te veel om op te noemen. Maar ook lange auto' s tot ca 7 m, zo....lang dat het mij niet duidelijk is hoe deze auto's door de zeer korte bochten  konden.

 

Maar natuurlijk ook nog de 68 andere auto's. Het was de moeite waard om ze nader te bekijken. Met een paraplu weliswaar, want het begon wel af en toe te regenen.

 

 

 

Om 12.00 uur ging de rit van start. Alle deelnemers kregen deel 1 van de route uitgereikt en al gauw reden wij over de kleine lange wegen door de Betuwe. Langs de mooie rivieren, de weidse gezichten, de vele fruitbomen en natuurlijk de vele kersenbomen. Maar laten wij de dieren niet vergeten zoals de koeien in de uiterwaarden, de uitloopkippen, al hoewel niet duidelijk welk ras dit was.

 

Verder deden we hierbij de plaatsen aan zoals Buren, een zeer pittoresk plaatsje. Het bezoek van Buren hebben wij uitgesteld tot een volgende keer dat wij deze plaats aandoen.

 

Op naar de Kersentuin. Door de vele regen van de afgelopen periode kon het rijden door de kersengaard geen doorgang vinden. Ze waren bang dat de meeste auto's niet meer uit de modder te tillen waren. Volgens mij had dat makkelijk gekund, toch ! Zoveel heeft het de afgelopen tijd toch niet geregend. Daarom mochten wij de plaatselijk weg versperren door gewoon op de weg te stoppen, Alle 70 auto's achter elkaar. Als je tegenligger was  of ons wilde passeren, ja dan moest je geduld hebben tot alle auto's weer voorbij  waren.

Gelukkig was er wel  vloerbedekking in de gaard gelegd, zodat wij nog iets van droge voeten konden behouden en iedereen zijn kersen konden ophalen en al dan niet een wedstrijd kersenpitten spuwen hadden gedaan.Bij het vertrek uit de Kersentuin kregen wij deel 2 uitgereikt. Wij gokten nog even op mooi weer en gooiden de auto enthousiast open. Dit duurde niet lang, want voor de eerste afslag begon het alweer te druppen.

 

Wij vervolgde onze mooie route langs fort Asperen en namen  een stop bij de ijssalon. Mmmmm, wat was dat ijs lekker.  Een goede stop. Zo slingerend lans de mooie wegen kwamen wij om 16.00 bij het "clubgebouw" van de T.A.C aan. Inmiddels was het weer mooi weer geworden en durfde de zon zich weer te laten zien. Waar wij na een borreluurtje lekker konden gaan barbecuen. Al met al een geslaagde dag, ondanks de druppels die er gevallen zijn. 

 

Een dank aan de organisators van de T.A.C voor deze geslaagde dag.