MX-5 Vrienden Club in cabrioland.


Hemelvaartweekend 2016

Door Jan Klopper.

MX-5 Vrienden Club in cabrioland.

 

Na een winterse week in Nederland (sneeuw etc.) reden we op Hemelvaartsdag naar de Eifel voor een paar dagen met onze eigen MX-5 Vrienden Club. Volop zon, heerlijke temperatuur, we reden vanaf Eindhoven zo’n 250 km over kleine weggetjes naar hotel Ewerts in Insul. In Duitsland prachtige natuur, heel veel bloesem, opvallend: nog uitgebreid bloeiende Magnolia’s, terwijl ze in Nederland allemaal uitgebloeid zijn.

 

Lekker in de tuin van het hotel wat gedronken en nader kennisgemaakt met degenen die we minder goed kenden.

Op Hemelvaartsdag was het ook Herrentag, geen idee wat dat is, behalve dat er 50.000 motoren op de weg reden, gelukkig wel meestal de andere kant op. Hoop herrie.

 

Goed geslapen in een doodstille omgeving, ’s Ochtends vroeg veel merels en een balkende ezel.

Prima ontbijt en Marjolijn bleek jarig te zijn, werd uitgebreid gefeliciteerd en kreeg nog een cadeau: oordopjes (waarschijnlijk tegen de herrie die de groep maakte).

 

De auto in, de drie NC’s waren al op weg, wij met 2 NA’s en twee NB’s bij elkaar. Na enige kilometers werd Marjolijn’s auto aangevallen door een rotsblok dat zich in hoog gras verstopt had. Die kaakstomp gaf de auto een heel ander aanzicht: wordt toch een nieuwe bumper voor. Maar alles deed het nog, er viel niks af, dus doorgaan en verder weer genieten. Chris had weer errug leuke weggetjes bedacht, oa. langs de Rurstausee waarop driftig gezeild werd. 

De lunch in wat onze reisleider (Chris) een Hans en Grietje huisje noemde (Rurcafé). Volgens hem was de zalmschotel 60x60 cm, eigenlijk te veel voor twee personen, maar die bleek voor twee personen op een rond bordje met een doorsnee van 20 cm met wat zalm erop en 4 boterhammen ietsje kariger te zijn.

 

Verder leuk rondgereden in het zonovergoten landschap met een goddelijke temperatuur en even bij het klooster de “Abtei Mariewald” gestopt. Terug naar hotel: eten, drinken en veel gezelligheid. Zo’n klein groepje (7 auto’s) geeft veel onderling contact.

 

Zaterdag richting Ahrweiler, een leuke stad met ook daar weer veel vakwerkhuizen en veel volk op straat, overal eet- en drinkgelegenheden, waar wij ook dankbaar van gebruik maakten. Door naar Altenahr, waar ze boven op een lokale berg een heuse ruïne hebben, heel authentiek, nooit wat aangedaan, weer eens wat anders dan al die perfect opgeknapte vakwerkhuizen. 

 

Daarna naar een telescoop gereden, de grootste van Europa, doorsnee 100 meter, best indrukwekkend. Met dit weer was het alleen maar feest en genieten om er heen te gaan. Vervolgens naar Bad Münstereifel, wat rondgelopen en via allerlei kronkelweggetjes naar hotel terug. Heel wat grote roofvogels, maar ook kleine zwaluwen gezien, veel merels gehoord die wij mooi vinden zingen, maar die eigenlijk al vloekend en tierend hun territorium verdedigen.

 

Deze dag hebben enkelen van ons een paar dozen wijn gescoord, na proeven natuurlijk (om 11 uur ’s ochtends…) Op de weg veel motoren en heel veel cabrio’s van allerlei pluimage, sommige heel oud, de meeste glanzend in het zonlicht. Cabrio’s met mannen en hun veel te jonge vrouw (zal die andere dat weten?), met alleen maar dames of alleen maar mannen, alles een lust voor het oog. Geen MX-5 ND gezien, wel enkele Duitse NB’s en NC’s en onze ploeg van 7 auto’s natuurlijk.

 

MX-5 Vrienden Club in de Eifel


Gereed voor een mooie dagtocht
Gereed voor een mooie dagtocht

 

 

 

Op zondag na een goed ontbijt een minder goed moment, dat van de afrekening, maar ja: geld moet rollen. Op naar Monchau, een soort Volendam maar dan zonder Japanners, weer veel toeristen op terrasjes. We waren wat laat (Chris, Ria, Marjolijn en ik) en we hadden te weinig tijd om veel te zien. Toen maar naar Aubel in België naar de bierbrouwerij Val Dieu, een piepkleine biermaker, die jaarlijks steeds meer bier maakt: blond en donker, we mochten ze allebei proeven. Daarna naar huis.

 

Het leuke van dit gezelschap van onze MX-5 afdeling is de diversiteit van de mensen: we kunnen zo een dorp beginnen: twee mecaniciens, een reisleider/toerorganisator, een bloemenman, een thuishulp, een koddebeier (ex-legerman), een keurslager, een kokkin, een kruidendokter, voor de poen een econoom, iemand met veel UVW ervaring (handig voor als er toch werkelozen komen in ons dorp), een (bijna) beroepsbestuurslid, een fotograaf en nog wat andere beroepen.

Plannen werden alweer gesmeed: BBQ’s en een puzzelrit in de Ardennen.

Moe en erg voldaan kwamen we thuis.  

 

 

                                                                                               Jan Klopper.