Bezoek aan het Louwman Automobielmuseum


Bezoek aan het Louwman Museum.

5 februari 2017.

Door: Sjaak van der Werff.

 

 


 

 

Zondag 5 februari vertrokken wij om half één richting het Louman Museum. Als lid van de Mazda MX-5 Vrienden Club mochten we voor de deur parkeren.

 

Toen wij arriveerden stonden er al een aantal MX-5jes voor de deur.

De groep mensen die erbij hoorden waren allemaal nieuw voor ons. Buiten even kennis gemaakt met deze MX-5 liefhebbers en toen naar binnen.

 

Bij de receptie geen Ria? Geinformeerd bij de receptie en toen bleek dat wij tegen gereduceerd tarief naar binnen mochten. De dame vertelde ons dat wij werden verwacht in het restaurant. Hier troffen wij Elbert en Marja, die ons meedeelde dat Chris en Ria door omstandigheden afwezig waren en evt later nog zouden komen.

 

Elbert nam de honneurs waar en dat ging hem goed af.

Wij waren de eerste bekende en daarna volgde een groep nieuwelingen. De koffie werd ingeschonken en iedereen raakte met elkaar in gesprek. Na de koffie begon het echte werk.

 

Iedereen ging zijn eigen weg door dit fraaie museum.

Wij liepen met Elbert en Marja door het museum en keken onze ogen uit. Vanaf het begin zag je de ontwikkeling van de auto.

In de meest eenvoudige uitvoering was dat al een meesterstuk, want alles moest nog uit-gevonden worden. De mensen uit die tijd hebben niet kunnen voorzien wat er tegenwoordig over de wegen rijdt aan geavanceerde auto’s. Maar als je zo door de zalen loopt zie je de eerste auto’s toch stukje voor stukje veranderen in de huidige wagens van nu.

 

Wat mij verbaasde is dat er jaren geleden ook al elektrische auto’s reden, iets wat nu heel hot is maar er toen ook al was. 

 

 

 

 

Als je zo door het gebouw wandelt en kijkt wat er toch voor prachtige auto's aanwezig zijn in de collectie van Louman kom je ogen tekort. Ik dacht in het begin dat lukt wel in 3 uur, maar het lukte maar net om alles te zien.

 

Kennismaken met nieuwe MX-5 liefhebbers
Kennismaken met nieuwe MX-5 liefhebbers
Al met al een schitterende middag om auto’s te bekijken en als verwoed auto-liefhebber kom je ogen te kort.
Na het bezoek togen we naar het restaurant "De Landbouw" voor een en effe bijpraten. Helaas moesten wij naar huis om dat onze hond alleen zat. Jammer maar ik denk dat jullie zonder ons ook lekker en gezellig hebben aangezeten.

 

Tot besluit Chris, Ria, Elbert en Marja bedankt voor deze leuke middag. Het was top.