B.B.Q Speciaal 2016

 

B.B.Q 30 juli 2016

Door Petra van Velzen-Blonk


MX5 in de boot?

MX5 in de boot? Wat een prachtige zonnige zaterdag! 

Om 13.30 uur precies vertrok de boot bij het Tuinhuis in Aalsmeer. Ondanks de waarschuwing om op tijd aanwezig te zijn waren het toch weer dezelfde vrienden die last minute nog net op tijd in de boot konden springen. Wat waren we blij het nog net gehaald te hebben want dit boottochtje hadden we echt niet willen missen. Via sloten en kanalen kwamen we langs diverse mooie plekken. Wel goed bukken voor de bruggetjes anders moet de rit hierna niet alleen zonder kap maar ook zonder hoofd. En dat is niet alleen moeilijk rijden maar ook moeilijk eten : )

Af en toe bukken, behalve voor Ria die het gevaar rechtop trotseerde.  In een open boot voeren we via de slootjes, langs een historische bootclub naar een meer met de watertoren. En daarna ….  kwamen we terecht in een stukje onbekend Nederland.  Nooit geweten dat er bloemenkwekers bij Aalsmeer bestonden die alleen via de boot hun stukje land kunnen bereiken. Dit is op de eilandjes in het gebied tussen de kleine en de grote poel. Er worden Ilexen (hulst), heesters en seringen verbouwd. We voeren rustig door dit bijzondere stukje drijvend kwekersland. Sommige stukjes land zijn verkocht aan particulieren die daar hun eigen paradijsje op hebben gemaakt. Onze bootgids vertelde onderweg verschillende wetenswaardigheden over Aalsmeer en het water. Het meer zit vol met paling en karpers maar ook wolhandkrabben (Chinese exoot)  waarvan de grootsten zelfs weer aan China worden geëxporteerd. Via de Aardbeisloot kwamen we weer terug bij het Praamplein. Voorzichtig uitstappen en daarna verder met de MX!

Zo zagen we de omgeving weer op een manier die we gewend zijn. Slingerend over weggetjes langs het water. Vooral het weggetje dat volgde na het bord “doodlopende weg” was een prachtig smal typisch MX5 weggetje. Ook kwamen we de watertoren weer tegen en een bijzondere dame die op de bus stond te wachten. Het lukte bijna iedereen om landgoed Tulp te bereiken. Ook Gerhard en Janet die het bord ‘doorgaand verkeer’ volgden in plaats van de papieren aanwijzing om dit te negeren wisten de weg naar Maison Tulp en de bbq te vinden.

Daar had Sjaak al zijn bbq kar geparkeerd en werden er heerlijke salade schotels uit geladen. Onder het genot van een glaasje wijn en fris was het wachten op de lekker vleesschotels van Sjaak en Artie. Na eerst hier en daar de discussie ‘wie is eigenlijk de Bob vanavond?’ was het gezellig bijpraten over de boottocht, de rit en nog 1001 andere zaken.

 

De MX5 grillmasters Paul en Sjaak zorgden ervoor dat het vlees prima gaar was. De lamsrack met bijbehorende saus smaakte heerlijk en ook de worstjes vonden gretig aftrek. Vooral het toetje gebakken banaan met ijsbonbon was een aanslag op mijn pas gestarte dieet. Maar het leven is ook af toe de boel laten gaan en gewoon genieten. En dat was deze dag zeker voor de MX5 vrienden het geval.

 

Wij willen Elbert en Marja, Sjaak en Artie hartelijk bedanken voor het regelen van de boottocht, rit en de bbq. En jullie allemaal voor de gezelligheid.

 

Onze eigen huissommelier Elbert.
Onze eigen huissommelier Elbert.

P.S. Wij zijn blij dat Elbert toch weer voor een MX5 gekozen heeft (ook al is Volvo nog steeds een betrouwbaar merk hoor!)