Mazda MX-5 RF


Mazda MX-5 RF in de showroom april 2017
Mazda MX-5 RF in de showroom april 2017

Een leuk evenement.

 

Diverse MX-5Vrienden hebben een bezoek gebracht aan Mazda Motor Nederland in Waddinxveen waar een prachtige nieuwe  MX-5 RF stond opgesteld.

 

Mazda had voor de geïnteresseerden een mooi en leuk evenement georganiseerd. Wij konden alvast zien wat er volgend jaar bij de Mazda dealer in de showroom komt. " De Mazda MX-5 RF" Je moet dan zeker gaan kijken. Hij is echt mooi.

 

Wil je als de MX-5 Vriend op de hoogte blijven van al het Mazda nieuws,  meld je dan aan bij Mazda Nederland met onderstaande knop.

 

Bezoek aan Mazda Motor Nederland
Bezoek aan Mazda Motor Nederland

Bron:

Zoom Zoom Mazda

Het dak eraf

De nieuwe Mazda MX-5, World Car of the Year 2016, heeft alle concurrentie al het nakijken gegeven. Maar nu is er de Mazda MX-5 Retractable Fastback..

Ineens blijkt dat je wel degelijk van twee walletjes kunt eten. Met de geheel nieuwe Mazda MX-5  RF ( Retractable Fastback)* rijd je het ene moment in een gestroomlijnde gesloten sportscar en een paar tellen later in een cabrio voor een geweldige ervaring die nauw verwant is aan die van een roadster.

 

Slanke gestroomlijnde vormen verwijzen naar de fastback, terwijl de innovatieve opklapbare hardtop met een simpele druk op deknop een transformatie mogelijk maakt van een verfijnde coupé tot een heerlijke open cabrio. En voor het eerst is dit mogelijk bij een lage snelheid ( tot 10 km/h), in plaats van te moeten stoppen.

 

De bagagecapaciteit heeft desondanks niet ingeboet en dankzij een doordachte winddeflector zit je uit de wind.

De MX-5 RF beschikt over een luxe Nappa Brown leren interieur en over extra geluidsisolatie zodat de cabine stiller is dan die van de softtop. Hij is verkrijgbaar in het nieuwe Machine Grey metallic, een unieke kleur die mogelijk is gemaakt door een nieuwe techniek die Mazda speciaal heeft ontwikkeld. In technisch opzicht is de Mazda MX-5 RF identiek aan de softtop en hoewel de sturing en ophanging subtiel zijn aangepast, is er heel wat nodig om enig verschil te ontdekken in de legendarische rijkwaliteiten. We staan al te trappelen.

 

*het getoonde model kan per markt verschillen.De RF als heerlijke open cabrio
De RF als heerlijke open cabrio
De RF als verfijnde coupé
De RF als verfijnde coupé