Verslag clubweek Beieren-Oostenrijk  5-12 september 2015

Door Loes Fortgens

 

Deze reis naar Beieren was de eerste reis van de “MX-5 Vrienden Club”.

 

We waren met een klein gezelschap waarvan de meeste elkaar wel eens hadden gezien bij evenementen van onze grote broer, MX-5 club Nederland. Na aankomst in Mauthausl hebben we eerst kennis gemaakt met elkaar, wat gedronken, onze bagage naar de kamer gebracht en vervolgens tot aan het avondeten gezellig met elkaar zitten kletsen. 

 

 

 

 

Het diner was prima verzorgd en na afloop hebben we nog even buiten gezeten bij de pizza oven.  

Het weer was wat druilerig maar de verwachting voor de zondag was voor de middag aan de Chiemsee het beste. Deze optie werd opengehouden voor de zondag en afhankelijk van het weer zou er wat beslist worden.  

 

 Aan tafel in hotel Mauhausl in Bayeren Duitsland
Gezellig bijpraten tijden het diner

Zondag

Het werd de Chiemsee. Een gedeelte van de groep is naar het manneneiland gevaren en wij met Chris en Ria naar het vrouweneiland. 

 

Maandag 

Vandaag zijn we eerst met elkaar naar Bad Reichenhall gegaan om het museum van de Alte Saline te bezoeken. Voordat we daar naar toe gingen hebben we eerst de winkel van Reber bezocht voor de  Mozart Kugeln. Daarna zijn we naar het museum geweest waar we een rondleiding kregen en zodoende een indruk hebben gekregen van de zoutwinning. 

 

Onderweg naar Berchtesgaden waar we de zoutmijn gingen bezoeken zijn we eerst nog gestopt voor koffie o.i.d. 

koffiepauze. Onderweg naar Berchtesgaden zagen we dat er boven in de bergen verse sneeuw lag. 

 

In de zoutmijn mocht niet gefotografeerd worden maar het was een hele belevenis. 

Na het bezoek aan de mijn hebben we nog de Gradierwerke in Bad Reichenhall bezocht en ook nog een bezoek gebracht aan de fabriek van Reber waar natuurlijk de nodige chocola werd gekocht.  

 

Zoutmijnmuseum Alte Saline Bad Reichenhal
Alte Saline Bad Reichenhal

Terras in Zell am See voor een kopje koffie
Kopje koffie in de zon

Dinsdag 

Een gedeelte van de groep is vandaag vertrokken om de Grossglockner met een bezoek te gaan vereren. Eerst zijn ze naar Bockstein gereden waar ze met de autotrein naar Italië zijn gegaan en vandaar weer terug naar Oostrenrijk. 

De anderen hebben wat rondgetoerd en aan het eind van de middag ook nog en bliksembezoek aan Salzburg gebracht. 

Allereerst hebben we koffie gedronken in Zell am See. Zittend op een terras, genietend van het uitzicht en het zonnetje. 

Vervolgens zijn we weer gestopt in Bockstein bij het station waar de autotrein vertrok, maar toen wij er waren was er allen maar een heel leeg perron. 

   

Vandaar doorgegaan naar Bad Gastein. Daar even rondgelopen en een broodje gegeten. 

 

Tot slot van deze dag zijn we nog naar Salzburg gegaan. Wat een drukte op dit tijdstip van de dag. De tijd voor een uitgebreid bezoek was er niet meer, maar Salzburg is beslist de moeite waard om nog eens naar terug te keren. 

Schloss Mirabel, Woonhuis en geboortehuis van Mozart en de slotjesbrug.

 

 


Woensdag 

 

Vandaag eerst een stoeterij bezocht en daarna zijn we naar Kehlstein gereden waar we het Kehlsteinhaus hebben bezocht. Een voormalig onderkomen van Hitler. 

Onderweg naar Kehlstein zijn we natuurlijk eerst nog gestopt voor een kop koffie met of zonder iets lekkers. 

 

Daarna door naar Kehlsteinhaus. Nadat we de auto’s hadden geparkeerd en kaartjes gekocht werden we met de bus verder vervoerd ongeveer 6,5 km langs steile afgronden tot aan de ingang van Kehlsteinhaus. Dan kom je in een lange gang om vervolgens met de lift ruim honderd meter naar boven te gaan en dan kom je in het werkelijke gebouw.

Vanaf daar kan je een korte wandeling maken naar de top waar je kunt genieten van het uitzicht. 

Prachtig panoramauitzicht vanuit het Kehlsteinhaus
Kehlsteinhaus

Bezoek aan de paarden van de familie Abfalter.
Bezoek aan de stoeterij

Donderdag 

Vandaag gaan we een bezoek brengen aan de Grossclockner. Enkelen van ons zijn daar al eerder geweest maar voor ons is het nieuw. Het weer zag er veelbelovend uit dus we hoopten op een mooie dag met vele oooh’s en aaaah’s. We zouden elkaar treffen op de parkeerplaats aan de voet van de Grossclockner. Daar was het al schitterend mooi. 

Nadat iedereen gearriveerd was en de kaartjes waren betaald konden we aan de klim naar boven beginnen. Na een paar keer stoppen om van het uitzicht te genieten was iedereen boven en daar ging iedereen zijn eigen gang. 

 

Helemaal boven lag er zelfs nog een beetje sneeuw en was het

 

niet warmer dan + 2 ◦ Best wel koud. In de Edelweisshútte hebben we ons opgewarmd waarna iedereen zijn eigen weg ging. Zelf zijn we eerst naar Heiligenblut gegaan waar we even heerlijk op een terrasje hebben gezeten en daarna hebben we nog een bezoek aan de gletsjer gebracht. 

 

Vrijdag 

 

Alweer de laatste dag. Allereerst gaan we een bezoekje brengen aan  Hintersee waar we gezellig met elkaar koffie gedronken hebben. Een gedeelte van de groep is een wandeling gaan maken en een ander gedeelte heeft  Ramsau bezocht. Daarna heeft iedereen zijn laatste dag naar eigen believen ingedeeld. 

 

Wij zelf zijn nog over de Rossfeldstrasse gereden, voordat we teruggingen naar het hotel, waar we getrakteerd werden op koffie of thee met gebak.